What Katie Did –

What Katie Did

Katie Thomas är grundaren till märket What Katie Did. Katie har en karriär som korsettkosmotör i en fetischbutik som gav den perfekta inspirationen för Katie att starta ett strumpeföretag – men hon hade ingen aning när hon började på egen hand 1999 att What Katie Did så småningom skulle bli världens ledande inom faux vintage underkläder.

Hennes erfarenhet fick henne in i värld inom vintage-stilen, korsetter, modiga strumpor, bälten och longline behåar. Hon själv älskade att bära kläder från 11950-talet och på 90-talet fanns sådana kläder att köpa enbart i fetischbutiker.

Med hjälp av den 50-åriga burleske modellen Bettie Page blev Katies pin-up ikon och hennes moderna efterföljare Dita Von Teese.

 

Efter att ha förgäves letat efter en återförsäljare av hennes favorit sömnade nylonstrumpor, beslutade Katie att marknadsföra dem själv. Hon köpte ett lager på 100 £ av tillverkaren och började sälja på vintagemässor under etiketten What Katie Did.

Hon sålde strumporna via sin första webbplats och som visade vara en framgång. Genom att arbeta hårt och noggrant återinvesterade hon sina vinster och företaget utökade så småningom sitt sortiment till att omfatta även underkläder. ”Jag importerade vintageinspirerade varumärken från USA och utvecklade också spetsbehåar från 1950-talet, eftersom ingen i Storbritannien tillverkade dem,” förklarar hon. Katie tillverkade i så små mängder att ingen brittisk fabrik var intresserad av ett samarbete. Så småningom hittade hon en plats i Indien som hade tillverkat spetsbehåar på 1960-talet och en idag jobbar med samma fabrik. Idag tillverkar What Katie Did hela damunderkläderkollektioner och säljer dem online och via dess butiker i London och Hollywood. Det finns kunder från Brasilien till Island, och deras produkter bärs av många kändisar och What Katie Did har uppmärksammats i press över hela världen.