”Många försöker att passa in i en behå men det är behån som ska passa dig”

u kan enkelt få hjälp av mig när du handlar i vår webbshop, på mail och du kan chatta med mig på hemsidan här eller ringa mig på 031-7117117. Jag, Sandra, har erfarenhet av att ta fram rätt behåstorlek och att välja rätt behå för dina behov. Det vi erbjuder är behåar som sitter skönt och har mycket god passform. Det som fick mig att lämna bankvärlden och öppna den här butiken var att jag själv hade ångest varje gång jag skulle prova och köpa en behå. Jag vet och förstår att det för många kan vara jobbigt och svårt allt som har med behåar att göra. Det kan och ska vara enkelt och roligt. Så låt mig ta hand om dig, på allra bästa sätt, så hjälps vi åt.

Lita på mig.

Det går lika bra att få hjälp på distans som att besöka butiken. Vad jag behöver veta är vilken behåstorlek och klädstorlek du har idag 38, 40, 42, 44 etc. Hör av dig så hjälper jag dig.

Vi ska känna glädje när vi provar ut behåar. När du provar så ska du passa i alla! Det är aldrig fel på din kropp. Det kan vara fel på behåstorleken och fel i konstruktionen av behån. Att sy en behå med bra passform är inte enkelt. Ju större bröst du har desto viktigare är det att behån lyfter upp på ett korrekt sätt.

Brösten ska till minst 80% bäras upp av behåns omfång och max 20% av axelbanden. Axelbandens funktion är trycket mot bröstet. Många av oss kvinnor har olika storlekar på brösten. Oftast är det vänstra bröstet större och då skall axelbanden dras olika hårt. Det bröstet som är större skall axelbandet inte spännas lika hårt som det andra. Jag kallar axelbanden för skosnören då förstår man bättre.

Se videon nedan.

Jag brukar jämföra med konstruktionen av en ryggsäck. Om du skall vandra en lång dag och ha med dig en packning, ca 8-10 kg med termos, mat och dylikt så vandrar du helst med en bra ryggsäck som har ett spänne runt höften/midjan, eller hur? OM du skulle bära ryggsäcken med bara axlarna så kommer det kännas tungt och jobbigt, så klart. Samma sak gäller behå. Många som bär behå idag bär för löst runt i omfånget och lyfter genom att spänna axelbanden. Vilket gör att all tyngd läggs på axlarna, vilket i sin tur är varken skonsamt eller hälsosam för rygg och nacke.

Bär du behån i rätt storlek så har tillverkaren redan tänkt ut hur den skall sitta på din kropp. Du får den som skräddarsydd med bästa passform från duktiga tillverkare. En duktig tillverkare som bryr sig om komforten av behå skapar dessa kreationer med bra kvalitet och bra passform.

Jag som ägare till AVIANI väljer med stor omsorg ut märken som är duktiga på just passform, företag som bryr sig om hur en behå ska sitta. Lika viktigt som passform är att behån ska vara snygg, något du ska tycka om att bära. Att ha på sig en snygg välsittande och skön behå får mig att känna mig finare. Ingen behöver se min behå, den är till för mig i allra högsta grad.

När jag själv var kund var det en mardröm att gå ut på stan och prova behå. Jag hade möjlighet att i bästa fall prova tre behåar; en beige, en svart och en vit behå som var gräsligt fula i den storleken jag hade då. Jag bara grät och grät och bestämde mig då att en vacker dag ska jag öppna en underklädesbutik som har snygga och bekväma behåar för alla, i alla storlekar. Ingen skall känna sig utanför.