Säker internethandel

3-D Secure är idag den säkraste internetbetalningslösningen när det gäller kort på marknaden.

Lösningen är framtagen av Visa och MasterCard under namnen Verified by Visa (VbV) och MasterCard SecureCode (MCSC). Lösningen omtalas under namnet 3-D Secure .

Med 3-D Secure har du som e-handlare fördelaktiga villkor för de transaktioner där kortinnehavaren nekar till att ha genomfört transaktionen. Det innebär även att det är svårare för bedragare att genomföra bedrägerier mot butiken. Dessutom hålls e-butiken ofta skadeslös vid ett bedrägeri – förutsatt att man använt sig utav 3-D Secure.

3-D Secure fungerar så att parterna autentiseras i köpögonblicket. Detta betyder att kortinnehavaren, förutom att uppge kortnummer och sista giltighetsdatum, måste identifiera sig med en kod som mottagits från kortutfärdaren/banken. Koden kan vara ett lösenord eller en säkerhetslösning som kortinnehavaren känner igen från sin internetbank.

Samtliga svenska inlösande banker ställer krav på att du som e-handlare använder 3D-secure. Detta för att öka upp säkerheten för såväl dig som e-handlare och för konsumenten. Kravet ställs numera också av europeiska kortinlösande banker.